Cartoons :: Comics :: Illustrations

Σελίδες

05/03/2012

Σεμνά και ταπεινά part 2



"2,5 χρόνια μετά τις εκλογές και παρά την πολυδιάσπαση που σημειώνεται σε μία εποχή πολιτικής κρίσης και επαναπροσδιορισμού που σηματοδοτούν ουσιαστικά μία νέα μεταπολίτευση, η ΝΔ παραμένει σταθερά το μόνο κυβερνητικό κόμμα με συνοχή των ψηφοφόρων της.
(...)
Η ΝΔ δικαιωμένη για την κριτική της στην ακολουθούμενη μονοδιάστατη οικονομική πολιτική που στερείται αναπτυξιακών μέτρων αναγνωρίζεται ως το κόμμα που σταθεροποίησε τη χώρα όταν βρέθηκε κάτω από το χείλος του γκρεμού με τους χειρισμούς της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, ανοίγοντας παράλληλα το δρόμο για νέες εκλογές. Η προκήρυξη των εκλογών που βρίσκεται πλέον επί τάπητος, θα λυτρώσει τη χώρα από τη χειρότερη μεταπολεμική της περίοδο. Οι Έλληνες, μαζί με τη ΝΔ, θα γυρίσουν επιτέλους αυτή τη σελίδα.".



Το παραπάνω απόσπασμα προέρχεται από το δελτίο τύπου της Νέας Δημοκρατιας αναφορικά με την πρωτειά που της δίνουν τα πορίσματα των δημοσκοπήσεων ως προς την πρόθεση ψήφου (οι υπογραμμίσεις δικές τους). Ναι, μιλάμε για το... συγκλονιστικό ποσοστό του 28% που εν μέσω γενικής πολιτικής και κοινωνικής κατάρρευσης φαίνεται να καρπώνεται το πρώην κυβερνόν, τέως αντιπολιτευόμενο και νυν συγκυβερνόν κόμμα του Σαμαρά, σε μια Βουλή που όπως όλα δείχνουν θα περιλαμβάνει 9 με 10 κόμματα!

Θα μπορούσε πολλά να γράψει  κάποιος για το θράσσος ενός κόμματος που έχει συνδέσει την πρόσφατη ιστορία του με μια από τις πλέον ανίκανες και διεφθαρμένες διακυβερνήσεις του τόπου.

Τα λόγια όμως στερεύουν και η όποια κριτική καταντάει πλεονασμός. Άλλωστε ο ελληνικός λαός, παρά τις αναλαμπές αφύπνισης που επιδεικνύει τα τελευταία δύο χρόνια, έχει αποδείξει πάμπολλες φορές ότι διαθέτει μνήμη χρυσόψαρου.

Αθάνατο ελληνικό πολιτικό σύστημα... Η χώρα μπορεί να εξαφανιστεί από τον χάρτη, όμως ο πολιτικαντισμός τύπου Μαυρογιαλούρου, η χυδαία ψηφοθηρία και η κομματοκρατία δεν θα εκλείψουν ποτέ.