Cartoons :: Comics :: Illustrations

Σελίδες

23/04/2016

Εθνοσωτήρια επέτειος

Σαν σήμερα το 2010 ο Γιώργος Παπανδρέου ανήγγειλε από το Καστελόριζο την υπαγωγή της Ελλάδας στον "μηχανισμό στήριξης" της Τρόικα, επισημοποιώντας τη μετατροπή της χώρας σε αποικία χρέους.
Το σκίτσο-ανάμνηση αυτής της σπουδαίας εθνικής επετείου προέρχεται από το γελοιογραφικό χρονικό "ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΣΩΣΙΜΟ".




18/04/2016

Κυκλοφορεί: ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΣΩΣΙΜΟ. ΣΚΙΤΣΑ 2010-2015


ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΣΩΣΙΜΟ, Σκίτσα 2010 – 2015
Γιάννης Αντωνόπουλος (πρόλογος Soloup)
132 σελ. - 12 ευρώ – έγχρωμο – ISBN 978-960-6625-31-2

Η νεοελληνική τραγωδία σε ένα γελοιογραφικό χρονικό.

Με αφορμή την επέτειο των 6 χρόνων από το διάγγελμα του Καστελόριζου και την απαρχή εφαρμογής "εθνοσωτήριων" μνημονίων, οι εκδόσεις Α/συνεχεια παρουσιάζουν το γελοιογραφικό χρονικό του Γιάννη Αντωνόπουλου με τον τίτλο ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΣΩΣΙΜΟ. Το άλμπουμ αποτελεί την πρώτη παρουσίαση πολιτικών σκίτσων του νεαρού και ανερχόμενου σκιτσογράφου, γνωστού και ως John Antόno, την οποία προλογίζει ο αγαπητός σε όλους μας Soloup.


Το ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΣΩΣΙΜΟ, θα παρουσιαστεί την Παρασκευή 22 Απριλίου, στις 19.30, στο Βιβλιοκαφέ Έναστρον (Σόλωνος 101), με τη συμμετοχή του δημιουργού και του Soloup.

Επικοινωνία - παραγγελίες: τηλ - fax 210-6441745, 210-3837191 - email info@asynechia.gr



Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:

Το ξέσπασμα της μεγάλης καπιταλιστικής κρίσης βρήκε την Ελλάδα στο μάτι του κυκλώνα. Από το διάγγελμα του ΓΑΠ στο Καστελόριζο τον Απρίλιο του 2010, μέχρι τη σύναψη του 3ου μνημονίου από την κυβέρνηση Τσίπρα, δεν πέρασαν μόνο μερικά χρόνια γεμάτα πυκνά γεγονότα, αλλά και μια ολόκληρη ζωή. Με όπλο το πενάκι του, ο σκιτσογράφος Γιάννης Αντωνόπουλος (John Antóno) κατέγραψε τη δική του οπτική για τα όσα συγκλόνισαν την ελληνική κοινωνία κατά τη διάρκεια της εφαρμογής των "εθνοσωτήριων" μνημονίων. Το άλμπουμ περιλαμβάνει μια επιλογή σκίτσων τα οποία κυκλοφόρησαν ευρέως μεταξύ των ετών 2010-2015 στο διαδίκτυο και στην εβδομαδιαία εφημερίδα “Δρόμος της Αριστεράς”.


Από τον πρόλογο του Soloup:

“Όχι άλλο σώσιμο! Τα σκίτσα του Γιάννη δηλώνουν με καυστικό χιούμορ το παράλληλο ανάλγητο σύμπαν της εξουσίας και της διαφθοράς. Δηλώνουν όμως και κάτι από την οπτική και την κριτική ματιά του δημιουργού τους. Την ανάγκη για μια βαθύτερη προσέγγιση των γεγονότων, που αποκαλύπτει τι κρύβεται κάθε φορά… κάτω απ’ το χαλί των τηλεοπτικών ειδήσεων, μακριά από τις πολιτικές συμβάσεις και τις γελοιογραφικές ευκολίες.

… ανάμεσα στα σκίτσα που κρατάτε, θα βρείτε ίσως σε μια δεύτερη ανάγνωση, νεύματα και παραπομπές στο χιούμορ και τις γραφές του Μποστ, του Γιάννη Ιωάννου, του Στάθη, του Τάσου Αναστασίου… Επίσης κάτι από το ύφος του αμερικανοεβραίου Will Eisner, του Γερμανού Heinrich Zille τις κλειστές «καθαρές» γραμμές του Βέλγου Hergé. Και ακόμα παραπέρα τα πλακάτα χρώματα και το σχολιαστικό ύφος στα σκίτσα του εξαιρετικού γελοιογράφου- ακτιβιστή Carlos Latuff.

Γράφω εδώ για… αναφορές. Ναι, είναι πολλές οι επιρροές. Αυτό όμως δεν σημαίνει κόλλημα και αντιγραφή. Σημαίνει μελέτη. …Η ιστορία και το παρελθόν υπάρχουν στην δουλειά του άριστα αφομοιωμένα στις ατάκες του σήμερα. Παντρεμένα μάλιστα με την πολιτική σκέψη και ένα πνεύμα αδέσμευτης καλλιτεχνικής μανιέρας. Ο John Antóno σας προσκαλεί στο ταξίδι του. Καλή ανάγνωση.” 


07/04/2016

#Menoume_Karpathia


Hoaxes bin


Πόσες φορές τον τελευταίο μήνα έχαψες ό,τι πιο εξωφρενικό, παράλογο και προσβλητικό γράφτηκε σε βοθροσάιτ-φυλλάδες κατά των προσφύγων;
Πόσες φορές κατανάλωσες αμάσητα ρατσιστικά hoaxes χωρίς να μπεις στη διαδικασία να ελέγξεις την προέλευση και την εγκυρότητα τέτοιων δημοσιευμάτων;

Από το 1 έως το 10, πόσο χάπατο είσαι;

01/04/2016

ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΣΩΣΙΜΟ (Σκίτσα 2010-2015) - Σύντομα κοντά σας!

Είναι απριλιάτικο -όχι πρωταπριλιάτικο.
Σύντομα κοντά σας!