Cartoons :: Comics :: Illustrations

Σελίδες

08/12/2019

Έκθεση Σκίτσου-Κόμικς στο ΚΟΝΣΕΡΒΟΚΟΥΤΙ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Έκθεση Σκίτσου-Κόμικς του John Antono στο Κονσερβοκούτι


Το Κονσερβοκούτι είναι ένα συνεργατικό μεζεδοπωλείο που άνοιξε το 2013 στην Ιπποκράτους 148, στην Αθήνα. Εκτός από την βρώση και την πόση, ενδιαφέρεται να κάνει και άλλα πράγματα σε κοινωνικό και πολιτιστικό πλαίσιο. Έτσι τώρα, φροντίζει και για την καλλιτεχνική τέρψη των πελατών του, διαθέτοντας τους τοίχους του για τη φιλοξενία εκθέσεων Ελλήνων σκιτσογράφων και άλλων καλλιτεχνών, πάντα στο πλαίσιο της συνεργατικής φιλοσοφίας.

Η προσπάθεια αυτή ξεκινάει σε πρώτη φάση από τις 10 Δεκέμβρη 2019 και μέχρι τις αρχές του νέου έτους, όπου θα έχουμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε, στο εν λόγω διάστημα, μερικά από τα πιο αντιπροσωπευτικά έργα του John Antono.

Ο John Antono, σκιτσογράφος, δημιουργός κόμικς και ιστορικός, εργάζεται ως δάσκαλος Σκίτσου & Κόμικς για παιδιά και εφήβους και ως εικονογράφος παιχνιδιών ιστορικού περιεχομένου για τον "Σκαντζόχοιρο". Παράλληλα γελοιογραφεί για τις τοπικές εφημερίδες Επικοινωνία και για το ένθετο Καρέ-Καρέ της Εφημερίδας των Συντακτών, ενώ κάθε Τετάρτη δημοσιεύει τη σειρά του Homo Skepticus στο socomic.gr.

Στο Κονσερβοκούτι θα μπορείτε να προμηθευτείτε, επίσης, παλιότερες εκδόσεις καθώς και prints του δημιουργού. Σύντομα θα ανακοινωθούν  ημερομηνίες με παρουσία του ίδιου όπου θα έχετε την ευκαιρία να υπογράψει τα αντίτυπά σας.

Αθήνα, 10/12/2019


28/11/2019

Νέο βιβλίο: "Βάλ' τους Χ - Ο Μαύρος Χάρτης της Ρατσιστικής Βίας"


Από τις 28/11 στα βιβλιοπωλεία το λεύκωμα "Βάλ'τους Χ - Ο Μαύρος Χάρτης της Ρατσιστικής Βίας" από τις Topos books / Εκδόσεις Τόπος. Όλα τα έσοδα του βιβλίου θα διατεθούν για τον πολυετή αγώνα των δικηγόρων στη δίκη της Χρυσής Αυγής. - Για την Πολιτική Αγωγή του αντιφασιστικού κινήματος - Jailgoldendawn

20/11/2019

Αττική Μπιρίμπα από τον Σκαντζόχοιρο

Θα τη βρείτε στο ηλεκτρονικό και στο φυσικό κατάστημα του Σκαντζόχοιρου (Καρόρη 5, εντός στοάς, Μοναστηράκι). 


ΑΤΤΙΚΗ ΜΠΙΡΙΜΠΑ


Η Αττική Μπιρίμπα του Σκαντζόχοιρου παίζεται με ειδική, πρωτότυπη τράπουλα 150 φύλλων, τα οποία χωρίζονται σε ιστορικές περιόδους και κατηγορίες, αντί για τα χρώματα της συνηθισμένης τράπουλας.

Περιέχει φυλλάδιο με ιστορικές πληροφορίες στις γλώσσες: ελληνικά και αγγλικά ή ελληνικά και γαλλικά (επιλέξτε το ανάλογο προϊόν)

Διαστάσεις: 5,9 x 9,2 cm

Πλαστικοποιημένο χαρτί, έγχρωμη εκτύπωση

Παίκτες: 2 – 6

Ηλικίες: 10+

Σχεδιασμός: Γιάννης Αντωνόπουλος (John Antóno)

Συσκευασία: Χριστιάννα Λεωνάκη

18/11/2019

Παιχνίδια του Σκαντζόχοιρου με Έμπνευση τη Βυζαντινή Τέχνη

Θα τα βρείτε στο ηλεκτρονικό και στο φυσικό κατάστημα του Σκαντζόχοιρου (Καρόρη 5, εντός στοάς, Μοναστηράκι). 


1. ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΝΗΜΗΣ - ΜΕ ΕΜΠΝΕΥΣΗ ΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΤΕΧΝΗ

Παιχνίδι μνήμης με σχέδια εμπνευσμένα από βυζαντινά σμάλτα, τοιχογραφίες, ψηφιδωτά και μικρογραφίες.

24 κομμάτια

Χαρτόνι, έγχρωμη εκτύπωση

Μέγεθος κάρτας: 5 x 6 cm

Ηλικίες: 4+

Παίκτες: 1 – 2

Σχεδιασμός: Γιάννης Αντωνόπουλος (John Antóno)

Συσκευασία: Χριστιάννα Λεωνάκη


2. ΤΡΑΠΟΥΛΑ - ΜΕ ΕΜΠΝΕΥΣΗ ΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΤΕΧΝΗ


Τυπική τράπουλα 54 φύλλων (συμπεριλαμβανομένων 2 μπαλαντέρ). Ο σχεδιασμός της είναι εμπνευσμένος από βυζαντινά σμάλτα, τοιχογραφίες, ψηφιδωτά και μικρογραφίες.

Περιέχει 10 συμπληρωματικές κάρτες με ιστορικές πληροφορίες στα ελληνικά, τα αγγλικά και τα γαλλικά.

Διαστάσεις: 5,9 x 9,2 cm

Πλαστικοποιημένο χαρτί, έγχρωμη εκτύπωση

Σχεδιασμός: Γιάννης Αντωνόπουλος (John Antóno)

Συσκευασία: Χριστιάννα Λεωνάκη

3. ΚΑΡΤΕΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ- ΜΕ ΕΜΠΝΕΥΣΗ ΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΤΕΧΝΗ


Σετ 12 ταχυδρομικών καρτών ζωγραφικής τα σχέδια των οποίων είναι εμπνευσμένα από βυζαντινά σμάλτα, τοιχογραφίες, ψηφιδωτά και μικρογραφίες. Ζωγραφίστε τις, γράψτε και στείλτε τις!

Περιλαμβάνει 3 συμπληρωματικές κάρτες με ιστορικές πληροφορίες στα ελληνικά, αγγλικά και γαλλικά.

Διαστάσεις: 12 x 17 cm

Χαρτί ακουαρέλας, ασπρόμαυρη εκτύπωση

Ηλικίες: 6+

Σχεδιασμός: Γιάννης Αντωνόπουλος (John Antóno)

Συσκευασία: Χριστιάννα Λεωνάκη

Το Λεξικό της Κρίσης [16-11-2019] Λήμμα: Άβατο (το)


23/08/2019

SACCO e VANZETTI

Nicola Sacco και Bartolomeo Vanzetti.
Ήταν μετανάστες. Ήταν εργάτες. Και ήταν αναρχικοί.
Εκτελέστηκαν στην ηλεκτρική καρέκλα της πολιτειακής φυλακής του Charlestown τα μεσάνυχτα της 22ας προς 23η Αυγούστου 1927. Υπήρξαν τα εξιλαστήρια θύματα μιας σκανδαλώδους δίκης-παρωδίας, καταδικασμένοι χωρίς επαρκή στοιχεία για συμμετοχή σε ένοπλη ληστεία που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο δύο ανθρώπων. Η δίκη, εμβληματική περίπτωση κρατικής αυθαιρεσίας, ανέδειξε τόσο τον θεσμικό ρατσισμό του αμερικανικού κράτους εναντίον της πιο φτωχής μερίδας μεταναστών (οι Ιταλοί, μαζί με τους Έλληνες και τους Ιρλανδούς, κατείχαν στις ΗΠΑ των αρχών του 20ού αιώνα την ετικέτα των "κακής ποιότητας" μεταναστευτικών ομάδων), όσο και την αντικομμουνιστική και αντιαναρχική υστερία του αστικού κράτους διαχρονικά.

10/05/2019

Καλό ταξίδι Γιάννη Ιωάννου



Η Λέσχη Ελλήνων Γελοιογράφων αποχαιρετά με βαθιά θλίψη τον Γιάννη Ιωάννου που έφυγε από τη ζωή την Πέμπτη 9 Μάη.
Αποχαιρετάμε έναν κορυφαίο δημιουργό που επί δεκαετίες σχολίαζε την επικαιρότητα με μοναδικό τρόπο, βαθιά πολιτικό και παράλληλα διασκεδαστικό και εκτονωτικό. Τον άνθρωπο που μας χάρισε τον εμβληματικό Τρίτο Δρόμο, τον πατέρα του Κοσμά του Ευρωπαίου και δημιουργό χιλιάδων γελοιογραφιών που αποτύπωναν απαράμιλλα την επικαιρότητα αλλά και το κλίμα της εποχής τους. Κόμιξ και γελοιογραφίες που «έσκαβαν» τον φλοιό της επικαιρότητας και έβγαζαν στην επιφάνεια τον πυρήνα της εποχής. Έναν από τους σπουδαιότερους και δημοφιλέστερους Έλληνες σκιτσογράφους.
Αποχαιρετάμε έναν δάσκαλο που άφησε βαθιά, γιγαντιαία χνάρια στα οποία πατήσαμε δειλά στο ξεκίνημα μας όλοι σχεδόν οι νεότεροι σκιτσογράφοι , τόσο στη γελοιογραφία όσο και στο πολιτικό κόμικ. Που άνοιξε δρόμους για την Τέχνη μας. δρόμους τους οποίους ακολουθάμε και παλεύουμε να κάνουμε δικούς μας.
Αποχαιρετάμε έναν συνάδελφο, που πονούσε πολύ την ελληνική γελοιογραφία, που μοιραζόταν γενναιόδωρα ιδέες και σκέψεις για το πώς θα μείνουμε όρθιοι παρά την Κρίση του Τύπου. Για το πώς η Γελοιογραφία θα συνεχίσει να υπάρχει, πως θα εξελιχθεί, πως θα διαδοθεί. Που αγωνιούσε για τις πρωτοβουλίες, τις εκδηλώσεις και τις εκθέσεις μας .
Αποχαιρετάμε έναν φίλο που έφυγε νωρίς. Έναν σπάνιο άνθρωπο βαθιά ευγενή, αξιοπρεπή και σεμνό, γύρω από τον οποίο μαζευόμασταν για να τα πιούμε ένα ποτήρι κρασί και να τα πούμε. 
Εκφράζουμε τα πιο ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.
Η ελληνική γελοιογραφία φτώχυνε κι άλλο με την απώλεια του Γιάννη Ιωάννου . Έχουμε όμως για παρηγοριά τις αναμνήσεις αλλά και το πλούσιο, εμβληματικό έργο του. Θα είναι πάντα δίπλα μας, μέσα μας. Στις καρδιές, στο μυαλό, αλλά και στα σκίτσα μας.
Καλό ταξίδι, Γιάννη…